Sunday 30 October 2016

KAKO ENOSTAVNO NACENTRIRATI STROPNO LUČ // HOW TO EASILY CENTER THE CEILING LIGHT

how-to-center-the-ceiling-light

SLO| Ob nakupu že rabljenega stanovanja/ hiše ali pa ob vselitvi v najeto, si najverjetneje želiš spremeniti postavitev pohištva ali celo zamenjati funkcijo prostorov. Mogoče se ti zgodi, da se vseliš v prazen prostor, ki ga nato opremiš in urediš glede na svoje potrebe, kar je sicer super, a kaj ko ti lahko vedno kaj pokvari načrte. Ena izmed motečih stvari so lahko obstoječe luči. Ti si želiš čudovito visečo svetilko sredi dnevne sobe, obstoječa luč pa je nameščena nad sedežno garnituro. Če je stanovanje tvoje, lahko nekoga najameš, ki ti bo luč prestavil, če pa te možnosti nimaš ali pa živiš v najetem stanovanju, je treba najti drugo rešitev.

S takšno težavo sem se srečala tudi v našem trenutnem stanovanju. Ob vselitvi je bilo praktično prazno, zato sem pohištvo razporedila tako, da bo čim bolj funkcionalno. Težava je nastala pri tem, da sem si želela viseče luči nad mizo, obstoječa pa je bila od mize oddaljena slab meter. Kaj pa zdaj, kako lahko enostavno nacentriraš stropno luč?

SHARE:

Tuesday 18 October 2016

PREOBRAZBA NAMIZNE LUČKE // DESK LAMP MAKEOVER

desk lamp makeover diy

SLO | Od kar smo se preselili v drugo stanovanje imam več možnosti za urejanje prostora po svojih željah in moja rdeča nit v resnici ni rdeča ampak belo-sivo-črna v kombinaciji z lesom :) česar se držim pri izbiri pohištva in dodatkov za dom. So pa stvari, ki so z mano že kar nekaj let, ampak žal ne sodijo v moj koncept in vprašanje je kaj narediti? Jih zavreči in kupiti novo samo zato, ker se barvno ne ujema? Zakaj jih ne bi raje pobarvali ali drugače osvežili in tako iz starega kosa dobili takega, ki je videti kot nov? 

SHARE:

Tuesday 4 October 2016

NAČRTUJ SVOJ DAN S TEM BREZPLAČNIM DNEVNIM ORGANIZATORJEM // PLAN YOUR DAY WITH THIS FREE DAILY PLANNER

free-daily-planner-download

SLO | Oktober je tukaj in zdaj se že lahko sprijaznimo, da se je jesen prav zares začela. Tako, kot sem že v lanski oktobrski objavi napisala, je jesen eno tako obdobje, ko postanem bolj motivirana in lažje delam, če si le znam organizirati čas, ki ga imam. Podrobnejši načrti, ki jih naredim za daljše obdobje vnaprej velikokrat na pol propadejo, saj se vmes vedno zgodi nekaj nepričakovanega. V času mature sem ugotovila na kakšen način najlažje poskrbim, da se držim dnevnih načrtov in to je z dnevnim planerjem. Pa ne tistim, ki si ga lahko naložim na telefon, ampak takim, ki ga imam lahko ob delovni mizi in stalno na očeh. Najboljša stvar pa je ta, da je piši-briši in ga lahko uporabljaš znova in znova. Tako dober občutek je, ko nalogo opravim in jo lahko izbrišem iz seznama :D

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig